„Srpski dani osiguranja” - novembar 2022. na Zlatiboru

U organizaciji Udruženja osiguravača Srbije održani su šesti „Srpski dani osiguranja”, od 15-18. novembra 2022. na Zlatiboru. Ono što ovaj skup čini drugačijim od prethodnih, je to što su posrednici u osiguranju bili u ulozi panelista i prvi put su mogli da diskutuju o aktuelnim temama.
Naš kolega, Marko Levakov, učestvovao je prvog dana na panelu „Inflacija i osiguranje”, koji je vodio moderator Zoran Blagojević, a ostali uvaženi panelisti bili su Saša Ranđelović, Savo Jakovljević i Mario Baotić.
Mirko Matijević je na panelu koji se bavio saradnjom osiguravača i posrednika, trendovima i izazovima, istakao važnost dobre saradnje posrednika u osiguranju i osiguravača, kako bi klijentima obezbedili sigurna i optimalna pokrića za njihove rizike. Moderator ovog panela bio je Jan Janać, a svoja mišljenja o ovoj temi izneli su i Sandra Vučurović i Nikola Đukić.
Panelisti su na skupu konstatovali i da Zakon o osiguranju u Srbiji i odluke Narodne banke Srbije koje prate njegovo sprovođenje omogućavaju veoma uspešno funkcionisanje tržišta osiguranja, a time i rad posrednika u osiguranju. To potvrđuju i dosadašnji rezultati od preko 2 milijarde dinara prihoda koje su ostvarili posrednici u osiguranju u 2021. što je povećanje od gotovo 100% u odnosu na rezultate u 2018. godini. Ovaj ohrabrujući podatak zasigurno upućuje na mogućnost daljeg razvoja rada posrednika u osiguranju, što bi mogao biti zajednički zaključak učesnika na panelu.

Društvo za posredovanje u osiguranju ACB d.o.o.

Francuska 37, I sprat, 1000 Beograd, Srbija

Telefon: +381.11.7854600
Email: office@acb.rs
Linkendin>>>

aon corespodent