Hewitt Associates, Inc. se spaja sa Aon Korporacijom

Transakcija će stvoriti globalnog lidera u rešenjima vezanim za ljudske resurse

Aon Korporacija (NYSE: AON) i Hewitt Associates, Inc. (NYSE:HEW) su objavile danas da su bordovi direktora obe kompanije odobrili konačni sporazum po kome će se Hewitt pripojiti delu Aon-a.

Nakon završetka transakcije, Aon namerava da integriše Hewitt sa svojim postojećim konsultantskim firmama (Aon Consulting) i da ovaj segment posluje globalno pod novim brendom Aon Hewitt.

Hewitt je jedna od najvećih svetskih HR konsultantskih kompanija. Hewitt pomaže da preko 3.000 klijenata i njihovih zaposlenih širom sveta predvide i reše najkompleksnije izazove vezane za benefite, talente i povezane finansijske izazove kroz tri osnovne poslovne linije: konsalting, benefiti i HR biznis procesi. Hewitt, kombinovan sa Aon Consulting, će dodatno ojačati, kreirajući globalnog lidera u rešenjima vezanim za ljudske resurse, uz raznovrsne proizvode, mogućnosti servisiranja i vrhunske saradnike koji će efikasno servisrati rastuće potrebe klijenata.

Aon je uveren da će kombinacija Aon-a i Hewitt-a stvoriti globalnog lidera u ovoj oblasti poslovanja, uključujući i:

Aon Hewitt prihode od 4,3 milijarde USD i 29.000 saradnika širom sveta. Kombinovani prihodi za 2009. godinu se sastoje od: 49% konsultantskih usluga, 40% benefit outsourcing-a i 11% HR biznis proces outsourcing-a, stvarajući više resursa saradnicima i više prilika za vrhunsko servisiranje klijenata u više od 120 zemalja sveta.